Ghetele şi covoarele încălzite la priză, invenţiile care îmblânzesc gerul

Data publicării:
ghete electrice

Ghetele încălzite la priză au rezistenţă pe talpă, acumulatorii durează între patru şi şapte ore, iar din buton se poate regla temperatura în interior.

Gecile, mănuşile sau ghetele cu acumulatori se vând pe internet la preţuri de sute de euro şi promit confort, indiferent de temperaturile de afară. După 20 de minute în frig şi zăpadă, în ghete obişnuite avem o temperatură de 5,5 grade, iar la cele încălzite electric, o temperatură aproape dublă, de 10,5 grade.

Cei care vor să simtă căldura sub tălpi şi după ce se descalţă, tot la soluţiile electrice trebuie să apeleze.

Un covoraş asemănător ne poate asigura încălzirea. La un apartament de 90 de metri pătraţi, consumul ar fi de 350 de lei pe lună.

Pentru cei care vor confort sporit, există şi mochete care se pot băga în priză. Nu prezintă niciun pericol, spun producătorii.

Pentru persoanele care nu vor să îşi spargă gresia sau să umble la pardoseală, se poate aplica un covoraş electric care se întinde pe jos, îl iau, îl derulez şi îl conectez la o priză obişnuită”, a spus Cătălin Baciu, reprezentantul unei firme de aparate electrice.

Gerul poate fi îmblânzit şi cu soluţii ceva mai simple. Iar cele mai bune sfaturi vin de la doi alpinişti cu experinţă, Teodor Tulpan, care a urcat pe Everest, şi Horia Colibăşanu, singurul român care a escaladat cei mai periculoşi munţi din Himalaya.

Pe dedesubt am un tricou, un polar care e lâna modernă, o geacă impermeabilă, ţine si de vânt, şi de ploaie”, a spus alpinistul Teodor Tulpan.

La noi în alpinism, cea mai mare problemă este încălţămintea care e bine să aibă o talpă groasă, să izoleze şi să nu alunece”, a spus Horia Colibăşanu.

Dacă vreţi să apelaţi la îmbrăcămintea cu protecţie termică, trebuie să ştiţi că aceste haine nu sunt deloc ieftine. De exemplu, o geacă din puf de gâscă costă peste 1.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri