Google le permite utilizatorilor să descarce sau să şteargă istoricul căutărilor lor online

Data publicării:
alt google4622958-AFP Mediafax Foto-EMMANUEL DUNAND

Foto: Mediafax

Ștergerea datelor stocate pe serverele Google duce la afectarea performanţelor asistentului virtual Google Now, disponibil pe dispozitivele mobile care au instalată aplicaţia Google, care se bazează pe obiceiurile de navigare şi informaţiile căutate online, inclusiv folosirea serviciilor de hărţi şi e-mail ale Google, pentru afişarea de informaţii şi notificări pe ecranul telefonului mobil. De asemenea, rezultatele căutărilor online vor fi afectate, în sensul că nu vor mai fi personalizate pe baza intereselor şi preferinţelor utilizatorului, potrivit Gizmodo.com, citat de Mediafax.

Opţiunile de salvare pe computerul personal şi stergere a datelor sunt disponibile la adresa https://support.google.com/websearch/answer/6068625?p=ws_history_download&rd=1

Google avertizează utilizatorii referitor la importanţa informaţiilor personale şi îi sfătuieşte pe aceştia ca, dacă aleg să descarce o copie a datelor, să păstreze fişierul într-o locaţie sigură. De asemenea, Google sfătuieşte utilizatorii să nu descarce informaţiile pe un calculator folosit de mai multe persoane.

Pe de altă parte, dacă utilizatorii aleg să menţină istoricul căutărilor lor online pe serverele Google, compania americană oferă posibilitatea setării unui sistem de autentificare în doi paşi pentru a creşte nivelul de siguranţă când vine vorba de accesarea contului personal Google.

Pentru cei care nu vor ca nimic din obiceiurile lor de navigare să fie păstrat, soluţia cea mai simplă este ştergerea datelor din istoricul de căutare, precizează Gizmodo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri