Holograme la Aeroportul Internaţional Henri Coandă: Trei asistente virtuale îndrumă pasagerii de la terminalul Plecări

Data publicării:
holograme

De vineri, trei asistente virtuale vin în ajutorul pasagerilor care părăsesc Bucureştiul cu avionul din Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Hologramele sunt amplasate în terminalul Plecări şi oferă informaţii utile în limba română şi engleză.

Conducerea Aeroportului Internaţional Henri Coandă a alocat suma de circa 24.000 de euro pentru a dota sala de aşteptare cu trei astfel de dispozitive. Asistentele virtuale le oferă pasagerilor informaţii despre regulile şi procedurile de securitate, astfel încât aceştia să treacă mai uşor şi mai rapid de controalele pentru îmbarcare.

Hologramele dau aceste informaţii în două limbi – română şi engleză. Şefii aeroportului îşi propun însă ca, pe viitor, programul să fie capabil să ofere informaţii despre curse şi despre drepturile pasagerilor, în mai multe limbi de circulaţie internaţională.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă este principala poartă de intrare în ţară în privinţa traficului aerian. Anul trecut, peste 7 milioane de pasageri i-au tranzitat terminalele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri