Încălțări inteligente, imprimanta 3D pentru cofetari și telefonul cu proiector. Cele mai noi gadgeturi de la salonul de la Beijing

Data publicării:
lenovo smart shoes

7.100 de miliarde de dolari. La atât s-ar putea ridica pâna la finalul deceniului vânzările de electronice și electrocasnice conectate la internet. Iar chinezii de la Lenovo vor o felie cât mai mare din această nouă piață a așa-numitului internet al lucrurilor.

La Beijing, compania a prezentat prima sa pereche de încălțări inteligente. Inteligența lor este una subtilă. Trebuie să îi privești cu atenție ca să îți dai seama că benzile laterale sunt de fapt formate din leduri care pot afișa diverse imagini. Însă alta este utilitatea lor: pot măsura distanțele celui care îi poartă, dar și bătăile inimii.

În colaborare cu americanii de la Intel, Lenovo a prezentat în același timp o nouă tehnologie pentru imprimantele 3D. Utilizatorul poate scana o persoană sau un obiect cu ajutorul unei tablete sau a unui telefon mobil. Imaginea tridimensională creată poate fi transformată într-un obiect de o imprimantă.

Brian Krzanich, directorul general Intel: Să presupunem că vrei să construiești ceva sau ai un joc cu o piesă lipsă. Pur și simplu faci o scanare tridimensională, o trimiți unei imprimante tridimensionale și creezi acel nou produs.

 

Cei de la Intel și Lenovo spun că imprimanta poate să realizeze inclusiv figurine de ciocolată. La demonstrația pe care au făcut-o în Beijing nu au imprimat nimic dulce. În schimb au realizat un cub transparent de plastic cu o imagine tridimensională a șefului Lenovo.

Dar cea mai interesantă tehnlogie prezentată de compania chineză a fost telefonul cu proiector interactiv. La demonstrație un pianist a cântat pe o claviatură proiectată de telefonul de deasupra. Iar paginile partiturii pot fi întoarse atingând imaginea proiectată și nu ecranul telefonului.

Lenovo a ajuns la acest nivel crescut de inovație prin preluarea unui număr mare de companii occidentale. A cumpărat inclusiv două divizii importante ale IBM, iar anul trecut a preluat Motorola Mobility.

Lenovo a anunțat săptămâna trecută un profit anual de 829 de milioane de dolari. Sub așteptări. Divizia de telefonie mobilă s-a mișcat bine, iar chinezii devin conștienți că nu îi mai ajută foarte mult faptul că sunt lideri pe o piață a computerelor care nu mai are unde să evolueze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri