Premiul întâi la Techsylvania: Smartwatch-ul care apelează 112 în situaţii critice

Data publicării:
premii IT

Cei patru tineri care au câştigat concursul organizat la Cluj-Napoca au impresionat juriul printr-o aplicaţie ce dă o nouă utilizare ceasurilor inteligente, tot mai populare pe piaţă. O aplicatie ce poate salva vieţi: la o simplă apăsare de buton, ceasul, conectat la telefon, apelează serviciul de urgenţă.

„Eu apas butonul ăsta şi imediat încep masajul cardiac. Între timp, telefonul sună deja ambulanţa”, spune Szilagyi Levente, membru al echipei câştigătoare la competiţia IT Techsylvania.

Premiul al doilea a fost câştigat de o echipă care a creat o aplicaţie destinată celor care aleargă la cursele de maraton.

„Distanţa dintre tine şi persoana din faţa ta. Timpul pe care trebuie să-l parcugi ca să depăşeşti persoana ta şi tot felul de matrici interesante”, îşi explică Dorin Danciu ideea.

Printre specialiştii prezenţi la maraton s-au făcut remarcaţi şi doi tineri mai puţin experimentaţi, dar extrem de creativi: un student şi un elev de liceu, ambii din Bucureşti. Au luat premiul al treilea cu o aplicaţie gândită pentru DJ. Cu ajutorul unui dispozitiv ce foloseşte mişcările mâinilor, ei pot controla muzica .

Finaliştii au fost premiaţi cu produse de ultimă generaţie, iar câştigătorii marelui premiu vor merge la Istanbul şi Cracovia pentru a obţine finanţare, astfel încât sa-şi poată pune ideea în practică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri