Primele detalii despre viitoarea versiune de Android

Data publicării:
google-io-android-m

Potrivit anunțului făcut de Google, Android M va ajunge spre final de an pe diversele terminale, iar compania promite că managementul aplicațiilor va fi mult mai bun, astfel că ele nu vor mai consuma bateria când telefonul nu este utilizat. Android Lollipop a crescut în medie cu 15% autonomia bateriei, iar a șasea generație de Android promite să ducă lucrurile și mai departe, „luând la ochi” aplicațiile care consumă inutil bateria.

În curând, terminalele cu Android vor putea utiliza și noul port USB-C, care permite încărcarea altor device-uri cu ajutorul bateriei telefonului.

Un capitol esențial este legat de permisiunile solicitate la instalare de diverse aplicații din Google Play. Practic, utilizatorii vor avea control extins asupra datelor pe care diverse aplicații le utilizează în diverse momente.

Un alt anunț vizează îmbunătățirea suportului pentru autentificarea biometrică, mai ales prin amprentă, lucru ce deschide calea spre plățile electronice prin acest tip de autentificare. Și sistemul de plăți Google Pay va utiliza autentificarea prin amprentă, simplificând și mai mult procedeul de plată.

Și asistentul instant Google Now primește un update. Îți poate spune dacă sunt mese libere la un restaurant din apropiere sau unde poți vedea un anumit film.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri