Românii cumpără gadgeturi ca să doarmă liniştiţi. Un dispozitiv cu senzori monitorizează somnul utilizatorilor

Data publicării:
gadgetard

Ochelarii inteligenţi care primesc comenzi prin simpla mişcare a ochiului vor fi scoşi la vânzare abia anul viitor. Până atunci vă puteţi controla somnul cu un alt dispozitiv inventat de americani.

„Dacă în timpul nopţii suntem agitaţi şi avem tendinţa de a ne trezi de multe ori pe noapte, prin sunet, lumină şi căldură ne linişteşte să ne continuăm somnul. E un fel de somnifer”, spune Roxana Vătafu, reprezentanta unei firme de profil.

Iar dacă aveţi o casă prea mare ca să fie supravegheată de o simplă cameră de luat vederi, puteţi plăti peste 1000 de euro pentru un robot specializat.

„Încearcă să caute mai multe feţe, le identifică ca ţinte şi le marchează într-o bază de date. Poate să recunoască numere auto. Vrei să ştii de câte ori s-a deschis o uşă şi aplicaţia îţi arată exact când s-a deschis uşa asta”, spune Cristian Stan, reprezentantul firmei care comercializează robotul.

Iar cine îşi doreşte să îi lase fără cuvinte pe prieteni le poate da autografe 3D.

Pentru cei cu fonduri suficiente, gadgeturile au devenit accesorii la fel de obişnuite ca cele vestimentare. Aproape 70% dintre români au o cameră foto, iar mai mult de jumătate dintre tineri ţin în buzunar un smartphone. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri