Doi români dezvoltă un dispozitiv reîncărcabil pentru localizarea obiectelor dispărute sau furate

Data publicării:
tintag1

Dispozitivul clujenilor este o varianta îmbunătățită a brelocului de acum 20 de ani, care facea zgomot atunci când fluierai sau băteai din palme. Te ajută să găsești cheile pierdute prin casă. Acum, lucrurile sunt mai sofisticate, deși, principiul rămâne același.

Dotat cu un chip GPS, dispozitivul pe care-l propun tinerii din Cluj pentru localizare este unul reîncarcabil. Este conectat la o aplicație mobilă pentru iOS și Android, care îi indică utilizatorului în timp real unde se află obiectul căutat. Altfel spus, dacă nu-ți găsești cheile sau portofelul, este sufuicient să te uiți pe o aplicație pe telefon ca să le localizezi.

Ideea dispozitivului de localizare s-a născut din experiențele personale ale inventatorilor.

„Mi-a fost furată bicicleta și era frustrant, cu atâta tehnologie în jurul nostru, să nu putem localiza un obiect”, spune Andrei Vig, dezvoltator.

Citiți și În București e floare la ureche să furi o bicicletă, chiar și de sub nasul Poliției!

În momentul acesta, gadgetul este în fază de prototip, dar sunt deja 1.000 de clienti care-l vor și care plătesc pentru dezvoltarea lui. Acest mod de finanțare se numește crowdfunding, iar clujenii vor să strângă 50.000 de dolari pentru producția în masă. Dispozitivul va costa aproximativ 30 de dolari. Tot atât dau și cei care testează produsul și care vor primi versiunea finală în momentul în care este gata. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri