Tokyo, gazda roboţilor din întreaga lume. Peste 1.300 de inventatori şi artişti s-au adunat în capitala Japoniei

Data publicării:
asunaa

Avangarda roboticii artistice s-a adunat în aceste zile la Tokyo. Roboţii care cântă la chitară sau care mimează vocea umană cu ajutorul unor plămâni artificiali sunt printre cele mai admirate invenţii.

Dar, robotul care a uimit pe toţi vizitatorii este Asuna. Denumită fata nemuritoare, Asuna este printre cele mai reuşite modele de roboţi umanoizi.

„La început am crezut că este om, dar mi-am dat repede seama că era o păpuşă... A, scuze, un robot”, a spus unul dintre vizitatori.

În 10 pavilioane uriaşe sunt expuse, pentru vizitatori, câteva sute de invenţii aflate la graniţa dintre artă şi ştiinţă.

„Fie că este vorba de arhitectură, fie de divertisment, la acest eveniment partipă un mare număr de artişti, astfel încât, pentru a îmbrăţişa diversitatea invenţiilor, ar trebui să primească numele de expoziţia geniilor mai degrabă decât una de design, artă sau muzică”, spune Kenji Kawasaki, organizator.

Organizatorii speră să le treacă pragul peste 120.000 de vizitatori, la cea de-a 29 ediţie a expoziţiei de robotică de la Tokyo, ce va fi deschisă până pe 3 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri