VIDEO. Experiment inedit: de câte iPhone-uri este nevoie pentru a opri un glonţ?

Data publicării:
IPHONE

 

Întrebarea la care testul a trebuit să răspundă a fost: de câte telefoane iPhone este nevoie pentru a opri glonţul tras de o puşcă de asalt AK-74? Echipa a pus la încercare durabilitatea smartphone-urilor şi capacitatea acestora de a salva viaţa, informează Daily Mail, citat de Mediafax. 

Participanţii la experiment au estimat că glonţul va devia la impact şi că va penetra cu greu patru telefoane. Glonţul, cu miez de oţel, are o viteză de aproape 900 de metri pe secundă, explică autorul testului, aşteptându-se ca acesta să distrugă primele telefoane.

Filmările au fost realizate cu o cameră video normală, care nu are capacitatea de a înregistra foarte multe cadre pe secundă.

La primul test echipa a reuşit străpungerea a patru aparate, glonţul oprindu-se în ecranul celui de-al cincilea. Ei au putut observa că distrugerile au fost mai mari pe măsură ce glonţul avansa. Testul a fost repetat, după o ajustare a poziţiei de tragere, iar de data aceasta glonţul a reuşit să perforeze cinci aparate, înainte de a fi oprit. Al şaselea aparat, deşi avea ecranul spart, a continuat să funcţioneze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri