VIDEO. Robotul-smartphone, folosit ca asistent personal

Data publicării:
robot

La prima vedere, acesta pare a fi un simplu robot, dar în realitate este mai mult decât atât. Dispozitivul creat de Sharp poate funcţiona ca telefon, cameră foto şi video. RoboHon poate fi folosit şi pe post de asistent personal: răspunde la instrucţiuni, te anunţă verbal atunci când ai primit un mesaj sau când te sună cineva şi chiar poate purta conversaţii. Are inclus WiFi, 4G, cameră foto şi video, dar şi software de recunoaştere facială şi vocală.

Maruyama Kuniyuki, director Sharp: „Este un nou telefon în genul roboţilor dezvoltaţi de Sharp. Noi îl considerăm un partener de viaţă de care te ataşezi şi cu care poţi vorbi”.

O altă atracţie a târgului de tehnologie din Japonia este robotul cu care poţi juca ping-pong. Mai mult decât atât, dispozitivul poate fi un adevărat antrenor. El foloseşte o cameră şi senzori pentru a detecta mişcarea şi traiectoria mingii şi nu greşeşte aproape niciodată.

Takuya Tsuyuguchi, manager Omron: „Acest robot este capabil să anticipeze traiectoria mingii atunci când adversarul o loveşte. În funcţie de lovitură, el calculează instant cum să întoarcă serviciul”.

Şi tot la târgul de tehnologie a fost prezentat viitorul ecranelor şi anume ecranele 8K. Au o rezoluţie de patru ori mai mare decât cele Ultra D care se găsesc acum pe piaţă şi vor fi comercializate începând din 2016.

Yuki Fujinaga, director Sharp: „Rezoluţia super înaltă contribuie la efectul stereoscopic şi sentimentul de adâncime. 8K are caracteristica de a-ţi da impresia că eşti acolo, e ca şi cum te-ai uita de pe geam la peisaj”.

530 de companii din 19 state participă la târgul de tehnologie care se desfăşoară în apropiere de Tokyo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri