Biserica Evanghelică a lansat pașaportul bisericilor fortificate

Data publicării:
card biserici

Peste 500.000 de vizite au contorizat reprezentanţii Bisericii Evanghelice, anul trecut. Puţine intrări au fost făcute pe baza cardului care oferă acces la o treime din fortificaţiile transilvănene. Anul acesta, în ofertă au fost incluse 50 de obiective din şase judeţe din Ardeal. Cu 10 mai multe decât anul trecut.

Ştefan Cosoroabă, reprezentant Biserica Evanghelică: „Avem toate bisericile din oraşele mari - Sibiu, Braşov, Bistriţa, Sighişoara, Mediaş... Avem şi cele mai interesante din punct de vedere turistic, cum ar fi Viscri.”

Victoria Niţu, ghid turistic: „Au venit preoţi de la diverse biserici fortificate, care ne-au prezentat istoria locului, legende, poveşti, pe care noi să le transmitem mai departe turiştilor noştri.”

Cardul costă 50 de lei, la fel ca anul trecut, şi este valabil întreg sezonul, între 27 aprilie şi 15 octombrie. Anul acesta, însă, reprezentanţii bisericii au mai multe parteneriate cu hoteluri, pensiuni şi restaurante, care oferă reduceri.

Adela Mohanu, reporter Digi24: „Trei tipuri de carduri au fost pregătite pentru 2016. Cel de culoare roşie, cum este acesta, este în ediţie limitată şi va fi oferit doar partenerilor. În punctele turistice se va vinde un card de culoare verde. Un al treilea tip de card poate fi achiziţionat doar de pe internet.”

„Mi se pare şi mie o idee foarte bună , în special pentru persoanele care deja se află la pensie, spre exemplu. Cred că pentru ei ar fi mai interesant. Au şi timpul necesar şi... de ce nu?”

***

„Turismul este foarte important pentru Transilvania. Cred că aduce bani şi aduce lucruri interesante pentru această ţară frumoasă.”

Reprezentanţii Bisericii Evanghelice estimează că, prin intermediul cardului turistic, numărul de vizitatori va creşte cu aproape 20%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri