Zicala „ieftin ca braga" are toate şansele să devină „sănătos ca braga". Nutriţionişti, academicieni şi cofetari au conceput o nouă variantă a celebrei băuturi, care are mai puţin zahăr şi nu mai conţine grâu, pentru a fi consumată şi de persoanele cu intoleranţă la gluten. Noile ingrediente sunt secara şi meiul.

Embed:

„S-a adus un produs foarte vechi, tradiţional, în actualitate şi într-o formă foarte sănătoasă. S-a transformat o reţetă clasică într-una terapeutică”, a declarat consilierul în nutriție, Alec Blenche.

În noua variantă, braga nu mai conţine grâu şi are foarte puţin zahăr.

Este bun pentru că este în acelaşi timp o băutură non-alcoolică şi în al doilea rând este o băutură care ne dă multă energie, putere, dar nu numai fizică ci şi cerebrală”, a adăugat academicianul Ovidiu Bojor.

„Braga este bogată în multe minerale, multe minerale esenţiale necesare corpului: calciu, magneziu, siliciu. Are o serie de vitamine importante: complexul de B-uri care lipseşte din alimentaţia noastră si susţine sistemul imunitar şi digestiv”, a precizat consilierul în nutriție Alec Blenche.

Pe lângă faptul că le aduce de aminte de copilărie, cei care au gustat din noua bragă au avut şi alte motive de bucurie.

Este fresh în primul rând, pentru că nu conţine foarte mult zahăr şi pentru că este altceva”, a declarat o femeie.

„Abia aşteptam produsul având în vedere că nu il găsim pe piaţă sau cel puţin nu sunt atâţia care să il producă”, a adăugat altă femeie.

Braga a fost adusă în România de otomani, la mijlocul secolului al XIII-lea.

Citiți și: 
DIN|Interior”. Andrei Pleșu: „Braga este un subiect serios! E un subiect de cultură”

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!