Bryan Adams protestează împotriva unei legi discriminatorii față de homosexuali

Data publicării:
bryan adams getty

Foto: Gulliver/Getty Images

Bryan Adams urma să concerteze joi la Biloxi, un oraș situat în Golful Mexic.

"Eu nu pot cânta, cu conștiința curată, într-un oraș în care unele persoane sunt private de drepturile lor din cauza orientării lor sexuale", a declarat artistul pe site-ul său, citat de Agerpres, adăugând că este "solidar" cu activiștii care luptă pentru revocarea acestei legi "extrem de discriminatorii".

Legea, care va intra în vigoare în luna iulie, va permite oficialilor, organizațiilor religioase sau chiar unor companii să își invoce convingerile religioase pentru a refuza anumite servicii cuplurilor homosexuale care doresc să își oficializeze relația.

O serie de texte similare au fost adoptate de mai multe state americane conservatoare, cu scopul de a se sustrage unei decizii istorice a Curții Supreme a Statelor Unite, din iunie 2015, privind legalizarea căsătoriilor între homosexuali pe teritoriul țării.

O altă legendă a rock-ului, Bruce Springsteen, și-a anulat vineri un concert în Carolina de Nord (sud-estul SUA), pentru a protesta împotriva unei legislații similare recent promulgate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri