Concertele lunii martie în Bucureşti: Mireille Mathieu, Goran Bregovic, Metal All Stars şi Şuie Paparude

Data publicării:
mireille

În luna martie, mai mulţi artişti români susţin concerte pentru a sărbători Ziua Femeii, printre aceştia numărându-se şi Ştefan Bănică. Acesta susţine, pentru al patrulea an consecutiv, concerte acustice la Circ & Variete Globus din Capitală, pe 7 şi 8 martie, de la ora 19.30, sărbătorind astfel Ziua Femeii cu cele mai frumoase cântece de dragoste.

Şuie Paparude se întoarce pe scenă, după o pauză de câteva luni, pentru un concert care va avea loc în Atelierul de Producţie, pe 14 martie. În octombrie 2013, Michi (Mihai Câmpineanu) a suferit un infarct miocardic şi a petrecut mai multe săptămâni în spital, după care a avut o perioadă de recuperare.

La aproape cinci luni de la acel eveniment, Michi revine pe scenă alături de colegii săi, Bean (Alexe Marius Andrei) şi Hauteculture (Mihai Dobre), în Atelierul de Producţie.

De asemenea, Goran Bregovic revine în România împreună cu Wedding and Funeral Band, pentru a susţine concertul „Champagne for Gypsies”, pe 6 martie, de la ora 19.30, la Sala Palatului din Bucureşti.

În perioada 10 - 15 martie, se va desfăşura, în Capitală, Festivalul Internaţional de Percuţie/ International Percussion Music Radio Festival, artişti percuţionişti renumiţi şi apreciaţi urmând să vină de pe importante scene ale lumii la Sala Radio din Capitală.

Totodată, Richard Clayderman, unul dintre cei mai iubiţi pianişti ai lumii, revine la Bucureşti, pentru a susţine un concert la Sala Palatului, pe 19 martie, de la ora 20.00. Pianistul va fi acompaniat de muzica magistrală a Cameratei Regale, întregul spectacol fiind condimentat de percuţionistul Daniel Ciampolini.

Un alt concert aşteptat, în luna martie, este cel pe care îl va susţine Mireille Mathieu. Una dintre cele mai populare cântăreţe franceze, Mireille Mathieu va cânta pentru prima dată la Bucureşti, pe 24 martie, la Sala Palatului. Artista va veni la Bucureşti alături de cei 26 de instrumentişti ai orchestrei sale.

Max Cavalera, Phil Anselmo şi Joey Belladona sunt câţiva dintre muzicienii care fac parte din proiectul Metal All Stars, care vine în premieră în România, pe 24 martie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti. Pentru prima dată în România, titanii metalului se vor reuni într-un show de peste patru ore.

Pe scenă vor cânta împreună artişti de calibru care au avut contribuţii incontestabile la dezvoltarea muzicii metal: Phil Anselmo (Pantera, Down), Zakk Wylde (Black Label Society, ex-Ozzy Osbourne), Max Cavalera (Sepultura, Soulfly), Joey Belladona (Anthrax), Udo Dirkschneider (Udo, Accept), Cronos (Venom), Rob Blasko Nicholson (Ozzy Osbourne), Brian Fair (Shadows Fall), Ross the Boss (Manowar), Jon Donais (Anthrax), Jasin Todd (ex-Shinedown), Matt Bachand (Shadows Fall), Nick Menza (ex-Megadeth), Aaron Rossi (Ministry, Prong) şi Jesse Billson.

Tot în martie, Mircea Baniciu, Josef Kappl şi Ovidiu Lipan Ţăndărică prezintă „Pasărea Rock” - cel mai nou proiect muzical al celor trei -, printr-un concert care va avea loc pe 25 martie, de la ora 19.00, la Sala Palatului din Capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri