Cum riști să încalci legea în timp ce joci Pokemon Go

Data publicării:
pokemon-3

 

FOTO Facebook Marian Godină

Încălcarea proprietății private

Concret, jucătorii trebuie să caute în lumea reală locuri virtuale numite pokestop-uri (unde pot fi găsite, de exemplu, mingi pentru capturarea pokemonilor) sau săli de antrenament (unde pokemonii pot fi antrenați în lupte virtuale cu alți pokemoni), însă acestea pot fi plasate uneori pe proprietăți private reale. În același timp, pokemonii pot apărea în zone cu acces limitat. Asta înseamnă că, dacă un jucător intră fără permisiune pe o proprietate privată (o clădire sau curtea acesteia, de exemplu), poate fi pedepsit, potrivit Codului penal, cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă, explică avocatnet.ro.

Hărțuirea

Jucătorii Pokemon Go trebuie să se ducă des acolo unde există pokestop-uri sau săli virtuale de antrenament, însă dacă aceste locuri virtuale sunt situate, de exemplu, lângă o casă, pot exista premisele faptei de hărțuire. Această infracțiune este pedepsită de Codul penal cu închisoare de la trei la șase luni sau cu amendă.

Traversarea neregulamentară

Pietonii au obligația de a circula pe trotuare (sau, în lipsa lor, pe marginea stângă a drumului) și de a traversa drumurile publice numai pe trecerile special amenajate, după cum dispune Codul rutier în momentul de față. Pokemonii virtuali pot apărea aproape oriunde, astfel că, în încercarea de a-i găsi și prinde, jucătorii pot traversa drumurile publice prin locuri nepermise. Traversarea ilegală poate fi sancționată de autorități cu două sau trei puncte-amendă, adică, în prezent, 250 sau 375 de lei.

Încălcarea regulilor de circulație

În afară de faptele pentru care jucătorii pot fi sancționați ca simpli pietoni, mai trebuie avute în vedere și încălcările legislației rutiere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri