FOTO Cu maşina în creierii munţilor. Bariera care interzice accesul în zona protejată a Parcului Natural Bucegi este ignorată de şoferi

Data publicării:
Bucegi02

Turiştii care se încumetă să treacă cu maşina de bariera de la Piatra Arsă, zonă protejată a Parcului Natural Bucegi, riscă amenzi de până la 60.000 de lei. Jandarmii montani şi reprezentanţii parcului supraveghează intens zona şi, nu de puţine ori, dau peste turişti comozi care nu ţin cont de faptul că se află într-o rezervaţie naturală.

Chiar dacă există o barieră care opreşte accesul maşinilor spre Crucea de pe Caraiman, dar şi spre Babele şi Sfinxul, şoferii tot găsesc o potecă pe care pot trece cu maşina. De fapt, până în luna august existau două bariere care opreau accesul maşinilor, însă şoferii care au ţinut cu tot dinadinsul să urce cu maşinile până sus, la Babele, au smuls una din bariere. Din ea a mai rămas doar un stâlp de metal.

Constatăm prezenţa multor maşini până la Babele şi chiar am avut neplăcuta surpriză să constatăm prezenţa maşinilor până deasupra monumentului de la Cruce”, a declarat pentru Digi24 Horia Iuncu, directorul Parcului Natural Bucegi.

Mesajul transmis de responsabili este însă cât se poate de clar: „Turiştii să înţeleagă faptul că, dacă de bunăvoie nu vor să respecte nişte reguli, atunci le vor respecta de nevoie”, mai arată Horia Iuncu.

Amenzile nu sunt deloc de neglijat, fiind cuprinse între 5000 şi 60.000 de lei. Dar chiar şi aşa, fenomenul nu va dispărea, cred turiştii care respectă legea. Câteva păreri:

Singura soluţie: să stea jandarmii sau să îngrădească... Sunt îngrădite, dar se pot ocoli cu jeepurile.

Trebuie amendaţi. E destul că am ajuns şi până aici cu maşina.

N-aţi văzut că şi pe plajă, noi fiind din Constanţa, se intră cu maşina? Deci nu cred.

Parcul Natural Bucegi este una dintre cele 27 de arii protejate din România. Are o suprafaţă de aproape 33.000 de hectare şi se întinde pe teritoriul a trei judeţe : Dâmboviţa, Prahova şi Braşov.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri