Plimbările zilnice sunt importante, atât pentru stăpân, cât și pentru câine. Sunt ocazia perfectă de a-i arăta patrupedului cine este stăpânul și de a-l ajuta să-și consume energia. Însă, aceste plimbări sunt, de multe ori, stresante și nu ajută la dezvoltarea relației dintre câine și stăpân. Iată soluțiile oferite de celebrul dresor Cesar Millan pentru cele mai frecvente probleme.

Foto: Gulliver/Getty Images

Trage prea tare în lesă? Vrea să alerge? Atunci lasă-l, este sfatul oferit de Cesar. Alergați împreună sau ieșiți la o plimbare cu bicicleta. Ajută-l să-și consume energia. De asemenea, în acest caz, zgarda poate fi problema. O vizită la petshop îți poate fi de folos.

Este distras? Câinele tău nu se poate opri din mirosit și cu greu înaintați? Pentru a preveni acest tip de comportament, ține lesa strânsă, astfel încât câinele să țină capul sus. Atenție, lesa trebuie să fie suficient de largă pentru a nu-l deranja. Păstrează-ți calmul și continuă plimbarea și, din când în când, permite-i să exploreze împrejurimile. De asemenea, îl poți premia cu mici recompense.

Prea sociabil? Trage mereu spre alți oameni sau animale și nu-l poți stăpâni? Încearcă să-i menții atenția asupra ta. Ține-l din scurt de lesă și oferă-i recompense când obții rezultatul dorit. De asemenea, păstrează-ți o atitudine calmă.

Refuză să meargă? Este posibil ca animalul tău să fie prea obosit sau să sufere din cauza căldurii. Dacă nu acestea sunt cauzele, iar câinele tău nu este bolnav, atunci îi poți da un imbold trăgând ușor și scurt de lesă. Dacă episodul se repetă, aplică aceeași metodă.

Nu este interesat de plimbări? Este o problemă frecventă la pui, care preferă să facă orice altceva decât să-și urmeze stăpânul în afara casei. Dacă nu vrea să părăsească casa, ia-l în brațe și du-l departe. Astfel, va fi motivat să se întoarcă spre casă și astfel să facă plimbare alături de stăpân.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!