Kanye West, dat în judecată de un ungur

Data publicării:
kanye

 

Foto: Facebook

Într-o plângere înaintată vineri la curtea districtuală din Manhattan, Gabor Presser a indicat că o treime din melodia ''New Slaves'', care apare pe albumul "Yeezus", este o copie neautorizată a melodiei ''Gyongyhaju Lany'' din 1969 pe care el a scris-o în timp ce era membru al formației Omega, informează Agerpres.

Presser descrie cântecul său, care în general se traduce în limba engleză ca ''Perle în părul ei'', drept unul dintre cele mai îndrăgite cântece pop din Ungaria și Europa de Est. Gabor Presser cere 2,5 milioane de dolari despăgubiri pentru încălcarea drepturilor de autor.

Avocații lui Kanye West și apărătorul companiei Sony/ATV Music Publishing LLC nu au răspuns solicitărilor venite din partea presei.

Artistul ungar a spus că nu a avut vreun indiciu că melodia sa a fost folosită până când a primit un mesaj email de la avocatul lui Kanye West, imediat după ce a început campanie de promovare a melodiei artistului american, în care spunea că vrea să ajungă la o înțelegere cu Presser și îi acordă o perioadă de gândire de 24 de ore.

Ulterior, avocații lui West i-au trimis lui Presser un cec în valoare de 10.000 de dolari și au insistat ca artistul ungar să acorde licența. Însă Gabor Presser nu a încasat niciodată cecul respectiv, se menționează în plângerea formulată. ''Kanye West și-a însușit în cunoștință de cauză și intenționat compoziția reclamantului'', se mai arată în plângerea respectivă. Cazul "Presser versus West" se judecă la New York.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri