Astăzi are loc premiera de gală a peliculei „Son of Saul”, premiat cu Oscar pentru cel mai bun film străin. Românul Levente Molnar, cel care joacă un rol cheie în pelicula care arată dramele unor evrei maghiari în timpul Holocaustului,  a vorbit, la Digi24, despre filmările la această peliculă și s-a declarat curios despre cum va fi primit filmul de către public.

Embed:

Actorul spune că succesul de care s-a bucurat pelicula l-a luat pe nepregătite.

Nu poți să lucrezi cu gândul la eventualitatea unor feedback-uri atât de pozitive. Vrei să faci ceva de care să fii tu mulțumit, care să mulțumească și pe alții. Dar nu acestea sunt motivațiile care îți dau energie la momentul lucrului. Munca în sine la proiect a fost o reală plăcere,” spune actorul.

Despre subiectul filmului, Levente Molnar crede că este nevoie de mai multe pelicule care să abordeze tema Holocaustului, pentru a preveni astfel de orori.

„Cred că și filmul nostru a fost necesar. Pe vremea aia era o societate care se considera normală cum ne considerăm și noi acum și cumva, pe neobservate, s-a ivit șansa unor orori incredibile. Tot ce putem noi să facem și ce s-a dorit și cu acest film e să facem imposibilă apariția, chiar și a ideii, ca fiind o soluție viabilă. Asta trebuie noi să facem. Ăsta e motivul pentru care cred că mai e loc,” precizează Levente Molnar.

Filmul care a câștigat Oscarul a impus sacrificii, precum pierderea în greutate. Însă actorul nu consideră că slăbitul a fost un efort major din partea lui. „Mi-a prins foarte bine, a fost necesară această perioadă de pregătire. Am avut șansa unei perioade de pregătiri, mulțumesc regizorului. Când un actor are șansa asta, când poți să te duci la filmări simțind o foame de a lucra... Am discutat foarte mult scenariul, am văzut foarte multe documentare, când am ajuns să filmăm era foame de muncă,” adaugă Levente Molnar.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!