Melodiile vechi ale Mariei Tănase, interpretate la TIFF

Data publicării:
Publicul TIFF Credits - Nicu Cherciu

A patra zi a Festivalului de Film Transilvania s-a încheiat cu un concert de vioară susţinut de Alexander Bălănescu. Artistul s-a inspirat din melodiile Mariei Tănase şi a cântat în faţa a peste 800 de spectatori care au avut parte de un concert inedit, însoţit şi de un spectacol vizual: o combinaţie din arhiva de filme a artistei şi vizualuri semnate de artistul și coregraful Klaus Obermaier.

Mi-a plăcut foarte mult, după o zi foarte grea a fost extrem de relaxant și foarte viu, dinamic. A meritat pe deplin, spune o spectatoare.

Foarte bună muzica, foarte bune prelucrările, unele mai abstracte decât celelalte, ce-i drept, însă foarte bune prelucrările, spune un spectator.

Eu am mai văzut Maria Tănase acum şapte sau opt ani la București, dar parcă a fost mai vibrant, mai plin, publicul mai cald și e foarte emoționant cred, să vezi melodiile vechi într-o interpretare nouă. E minunat", spune Tudor Giurgiu, directorul TIFF.

Violonistul Alexander Bălănescu s-a stabilit în Londra, dar se bucură de fiecare dată când ajunge în România.

Cred că aici, în Ardeal, există o conexiune mai strânsă cu restul Europei și un gust mai sofisticat, mai subtil, spune Alexander Bălănescu, violonist şi compozitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri