Recordul ultimilor ani. Peste 300.000 de turişti pe litoral, în weekend

Data publicării:
litoral mare soare plaja sursa foto digi24

Românii s-au mutat la mare, spun operatorii de turism, care estimează că pe litoral au fost în ultimele zile cel puţin 300.000 de turişti. Pe plaje a fost un adevărat furnicar. Om lângă om, prosop lângă prosop, şezlong lângă şezlong.

Patronii de hoteluri spun că, până luna viitoare, mai pot caza turişti doar dacă vor construi camere noi.

Nu este un caz singular. Este o chestiune generalizată în staţiunea Mamaia în această perioadă. (Până când sunt făcute rezervările?) Păi, în ceea ce ne priveşte până pe 5 septembrie”, spune Constantin Malciu, managerul unui hotel de trei stele din Mamaia.

Aglomeraţie mare şi partea de sud a litoralului. Cine nu s-a trezit de dimineaţă, odată ajuns pe plajă a participat la vânătoarea unui petic liber de nisip.

Numărul turiştilor s-a reflectat şi în sudoarea angajaţilor barurilor, restaurantelor şi autoservirilor care, ore la rând, nu au timp nici să respire.

Cele mai aglomerate perioade încep undeva pe la ora 11.00, până pe la ora 15 după-amiaza, chiar 17 uneori”, spune Loredana Palimaru, angajat.

Hotelierii din partea de sud a litoralului spun că vara aceasta a fost de două mai bună pentru ei decât precedenta.

De exemplu, toate camerele unui hotel de patru stele din staţiunea Eforie Nord sunt acum ocupate. Rezervări se mai pot face abia după data de 4 septembrie.

Cum meteorologii anunţă temperaturi ridicate pentru întreaga lună septembrie, hotelierii speră ca, oficial, sezonul să se încheie pe 1 octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri