Fotografiile unui artist din Negrești Oaș fac înconjurul lumii. Imaginile au apărut în publicații precum The Guardian, The Telegraph sau National Geographic. Împreună cu alți opt fotografi români, Remus Țiplea a fost selectat pe lista scurtă a Sony World Photography Awards 2016, cea mai mare competiţie de fotografie din lume. Lucrările lor au fost alese din peste 230.000 de imagini din toată lumea.

Embed:

 

Remus Ţiplea şi-a descoperit pasiunea pentru fotografie în urmă cu şase ani: „Nu am făcut la început niciun fel de curs, nu am făcut nimic, nu am ştiut ce înseamnă compoziţie, ce înseamnă treimi, nici nu am ştiut cum se transformă fotografia în alb- negru”.

Trei ani mai târziu, fotografiile sale macro, intitulate "Bulbucaţii", au fost postate pe siteul Huffington Post. Lumea minisculă a insectelor redată în imagini a fost remarcată şi de alte publicaţii.

Remus Țiplea: „Am avut norocul să fac un contract cu o agenţie media din Londra, m-au promovat şi ei cât au putut. S-a făcut mişto de Bulbucaţi că seamănă cu personajele din familia Simpson."

Acum, Remus Țiplea este finalist la cea mai mare competiţie de fotografie din lume la categoria "Professional" cu setul de imagini numite "Ciurdarii". Acestea spun povestea unei familii sărace de romi ai cărei membrii au grijă, pe timp de vară, de animalele sătenilor.

Remus Țiplea: „Pe mine m-a frapat modul lor de viaţă. Vin primăvara, îşi instalează cortul în mijlocul câmpului şi stau acolo până toamna cu căţel, cu purcel”.

Tot la categoria "Professional", dar la o altă secţiune figurează Oana Stoian, cu setul de fotografii alb-negru "How to think inside a box".

Oana Stoian, fotograf: „Este un fel de fabulă la adresa expresiei How to think outside the box. Îmi oferă expunere pe plan mondial şi e un motiv de mândrie pentru mine."

Printre cei selectaţi este şi fotograful Laurian Ghiniţoiu: „Am fost puţin surprins pentru că, până acum, mare parte din fotografiile de la categoria arhitectură erau foarte grafice, iar prezenţa umană lipsea destul de mult."

Alţi şase fotografi români participă la aceeaşi competiţie. Imaginile câştigătoare vor fi anunţate pe 22 aprilie.

 

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!