TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Ce conțin și la ce folosesc apele cosmetice pentru ten

Data publicării:
cosmetica 1

Demachiantul clasic dispare din tot mai multe truse de îngrijire personală. El este înlocuit cu apa micelară.

Preţurile la care sunt comercializate aceste produse variază între între 45 şi 70 de lei pentru 200 de mililitri.

„Soluţia micelară face parte din soluţiile non-agresive recomandate pentru toate tipurile de ten în special pentru demachiere şi curăţarea ei în profunzime”, explică dr. Angela Laur, medic primar dermatolog şi aromoterapeut.

„Ele sunt soluţii destul de simple chimic, în sensul că ele conţin substanţe care au două capete. Molecule cu două capete. O moleculă la un capăt care iubeşte apa şi un capăt care iubeşte grăsimile şi atunci capătul care iubeşte grăsimile lipeşte sau absoarbe excesul de sebum şi substanţele de machiaj şi capătul care iubeşte apa rămâne la suprafaţa acestui miceliu”, detaliază dr. Ana Maria Dumitrescu, medic specialist dermatologie-venerologie.

Astfel, spre deosebire de un demachiant clasic, apele micelare nu alternează pH-ul pielii şi de aceea nu mai este nevoie de tonifiere sau de clătire. În ceea ce priveşte apa tonică, aceasta trebuie folosită după aplicarea laptelui demachiat, pentru a elimina impurităţile şi pentru a reechilibra pH-ul. Are însă şi alte roluri.

Preţurile pentru apele tonice pornesc de la 16 lei și ajung și la 55 de lei pentru 200 de mililitri.

„Loţiunile tonice sunt folosite pentru a aduce factori antioxidanţi şi pentru a menţine hidratarea pielii. Pot fi îmbunătăţite cu diverse substanţe, de la acid hialuronic, vitamina C, E, diverse ceramide, care ajută hidratarea stratului superficial al pielii”, spune dr. Ana Maria Dumitrescu.

O alternativă la apa tonică este apă florală. Dr. Angela Laur, medic primar dermatolog şi aromoterapeut, explică cum este obţinută: „În momentul în care se separă uleiul volatil de apă, fiindcă uleiul volatil este mult mai uşor ca apa şi rămâne la suprafaţă, dedesubt rămâne apa florală”.

Preţurile pentru ape florale variază între 10 şi 15 lei pentru 100 de mililitri.

Aşadar, multe dintre beneficiile plantelor rămân în apa florală obţinută. Condiţia este ca recipientul să fie ţinut în frigider. Important este şi să citiţi eticheta, pentru a vă asigura că apa florală nu conţine solvenţi.

„În momentul în care uleiul volatil este obţinut cu ajutorul solvenţilor, e clar că aceşti solvenţi de acum sunt în apa florală, nu este bună, de cele mai multe ori provoacă reacţiile alergice”, explică dr. Angela Laur, medic primar dermatolog şi aromoterapeut.

Apa florală se alege în funcţie de ten. Indicat este ca după ce a fost pulverizată pe faţă să o lăsaţi să acţioneze, nu să o ştergeţi cu o dischetă demachiantă. Aplicaţi apoi crema de faţă. Există însă şi contraindicaţii.

„Ele conţin parfumuri. Şi atunci parfumurile sunt unele din lucrurile alergizante pe anumite tipuri de piele. Deci nu pot să spun că pentru oricine e indicat să folosească o apă florală”, avertizează dr. Maria Dumitrescu.

Şi apele termale au câştigat teren în ultima vreme în preferinţele femeilor. Ele sunt, potrivit doctorului Angela Laur, practic ape din izvoare termale. Preţurile pentru acestea se încadrează între 30 şi 50 de lei pentru 200 de mililitri.

În funcţie de structura chimică a apei folosite se obţine şi efectul asupra pielii.

„Apele termale sunt uşor antiinflamatoare, uşor antialergice şi uşor iritante deci au un efect moderat, dar foarte bun”, spune dr. Angela Laur.

Puteţi pulveriza apa termală dimineaţa şi seara, înainte sau după folosirea cremei. Este potrivită în special pentru tenurile alergice şi acneice, dar şi în perioadele călduroase.

„Atunci când pacienţii sau persoana respectivă de exemplu transpiră mult. Dacă pulverizezi apă termală peste o zonă de piele transpirată sau umedă, apa tinde să aibă un efect paradoxal. Adică usucă şi absoarbe apa din piele”, spune dr. Maria Dumitrescu.

Datorită mineralelor conţinute, apele termale sunt indicate şi la plajă, pentru că hrănesc pielea. Atenţie însă: nu protejează pielea de razele ultraviolete.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri