Tiberiu Uşeriu, campion la -60 de grade Celsius. Fratele acestuia: A leşinat în timpul maratonului de la Cercul Polar

Data publicării:
10372175 751609904939623 7558639747943868155 n

Alin Uşeriu, fratele: „Am primit prin sms de la el, la 3 minute după ce a terminat povestea de acolo: Raportez ca am ajuns acum 3 minute, am terminat cursa primul”.

A fost mesajul prin care Tiberiu Uşeriu i-a anunţat pe cei dragi că a câştigat cea mai grea cursă din lume. Familia românului povesteşte că vântul puternic şi temperaturile care au ajuns chiar şi la minus 60 de grade au fost marile provocări pentru Tiberiu.

Alin Uşeriu: „A şi lesinat la un moment dat. Norocul lui este că s-a trezit destul de repede şi a avut nişte degerături uşoare, dar cred că a găsit limita acolo. A fost pregătit pentru asta”.

Tiberiu Uşeriu s-a antrenat timp de patru luni pentru această competiţie. Alerga aproape 50 de kilometri în fiecare zi.

Mama lui Tibi: „Şi în lac s-a dus, dimineaţa se tăvălea în zăpadă şi se antrena pentru aşa ceva, dormea afară în sac de dormit. El nu mănâncă carne de câţiva ani, numai peşte şi cereale, şi-a pregătit organismul pentru maratonul ăsta”.

„L-am văzut aproape în fiecare zi şi dimineața şi seara, la şort şi cu o căciulă doar în cap, atât, şi încălțat bineînțeles, în perioada când era mai rece alerga, erau persoane care nu îl cunoșteau, ziceau uite vezi că ăsta nu îi bun la cap”, povesteşte o persoană.

Pentru a participa la Ultramaratonul din Canada, Tiberiu Uşeriu a trebuit să plătească o taxă de aproape 3.000 de lire. A mai reuşit să strângă, din donaţii, încă 10.000 de euro pentru echipamente şi drum.

Alin Uşeriu: „Cred eu că trebuia să aibă vreo 15-20.000 de euro, pentru că este Canada echipamentele sunt speciale, sacul de dormit a fost pentru -52 grade testat şi au fost şi -62 de grade din câte am înţeles”.

Alin Uşeriu spune că fratele său a participat la acest maraton pentru a atrage atenţia că încălzirea globală este reală. Cei doi fraţi au şi un ONG care se ocupă de împăduriri în zona Bistriţei. Tiberiu Uşeriu şi-a mai testat limitele şi în primăvara anului trecut când a alergat din Piatra Fântânele, acolo unde locuieşte, până la Cluj-Napoca, unde a participat şi la un maraton. A făcut, în total, 215 kilometri.

Mama lui Tibi: „Care mamă nu ar fi mândră de aşa ceva? A putut să ducă steagul României până acolo, la Nord”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri