UTILITAR. Ce trebuie să știți înainte de a pleca în vacanță peste hotare

Data publicării:
pasaport romania - mfax-1

O vacanţă reuşită începe cu toate documentele pregătite din vreme. Paşaportul sau asigurarea de călătorie sunt doar două dintre actele fără de care nu puteţi pleca la drum. La rubrica utilitară vă spunem ce trebuie să mai puneţi în bagaje pentru ca vacanţa să fie una lipsită de surprize neplăcute.

Înainte de a pleca în concediu peste hotare, trebuie să vă asigurați că nu vă lipsesc buletinul de identitate, asigurarea de sănătate, o listă cu adresele și telefoanele ambasadelor României din țările pe care doriți să le vizitați și, eventual, o listă cu unitățile de asistență medicală.

Dacă plecaţi cu maşina în călătorie, trebuie să aveţi permisul de conducere, asigurarea şi cartea verde a maşinii. În acest caz, e indicat să faceţi o revizie a maşinii. Trebuie să va asiguraţi şi că autoturismul nu încalcă limita de poluare admisă în statul pe care îl vizitaţi, pentru a nu risca o amendă.

Aveţi grijă şi la viteza de deplasare. Sancţiunile sunt foarte severe şi în afară ţării pentru depășiri ale limitei legale.

Pentru a părăsi ţara trebuie să anunțaţi dacă aveţi sume mai mari de 10.000de euro. La fel şi trusa cu medicamente trebuie declarată. Iar dacă plecaţi cu animalul de companie, trebuie să aveţi paşaport eliberat de un veterinar autorizat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri