La doi ani de când au rămas fără zebre - ultima a murit după ce a evadat din ţarc - şefii Grădinei Zoologice din Timişoara au dat 50 de mii de euro pe un adăpost modern. Clădirea are camere de supraveghere şi propriul sistem de încălzire. Nu mai lipsesc decât... zebrele. 

Embed:

În urmă cu doi ani, singura zebră a Grădinii Zoologice din Timişoara a evadat din ţarc, iar asta i-a adus sfârşitul. Aşa că Grădina Zoologică a investit 50 de mii de euro, bani din donaţii, într-un adăpost ultrasecurizat, care ar putea găzdui cinci zebre.

„În fiecare colț al adăpostului vor fi montate camere de supravghere ca să monitorizeze fiecare mișcare a zebrelor”, relatează Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

„Pentru a putea monitoriza zebrele din birou, din Primărie. Acest adăpost este unic în România deoarece este cel mai mare, cel mai modern”, spune Claudiu Chira, directorul Grădinii Zoologice din Timișoara.

Adăpostul are 180 de metri pătrați, iar curtea are o mie de metri pătraţi.

„Putem să asigurăm și partea de reproducere a acestei specii în captivitate. Mi-a plăcut unul din adăposturile din Franța de la Grădina Zoologică și vedeți ceea ce este în spatele meu, s-a pus în aplicare”, adaugă Mihai Aferie, medic veterinar.

Ca să nu existe riscul ca animalele să se rănească, adăpostul este încălzit cu ajutorul unor panouri speciale, lipite pe tavan.

Deocamdată, adăpostul este gol. Nu există nici măcar o zebră care să se bucure de noua investiţie, iar autorităţile nu ştiu când vor mai aduce astfel de animale.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!