ALERTĂ. Carne de pui importată din Polonia, depistată cu Salmonella 

Data publicării:
carne pui cruda

„Direcția Sanitară Veterninară și pentru Siguranța Alimentelor a notificat, în data de 09.05.2016, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, despre depistarea Salmonella spp., în probele prelevate dintr-un produs de carne de pasăre provenit din Polonia.

În cadrul programului de autocontrol, un operator autorizat pentru procesare carne de pui a prelevat probe dintr-un sortiment de produse din carne de pui( frigărui de pui crud congelat) și le-a trimis pentru a fi analizate de laboratorul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din cadrul DSVSA Bihor.

Pieptul de pui congelat folosit pentru obținerea acestui preparat era de 1.500 de kilograme, din care 1.100 de kilograme au fost utilizate pentru obținerea frigăruilor, restul de 400 de kilograme fiind depozitate în cadrul unității.

Determinarile de laborator au pus în evidentă prezența Salmonella spp. În probele de analizate și, conform procedurilor, tulpinile izolate au fost trimise către Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară pentru tipizare.

Laboratorul Național de Referință a izolat tulpina Salmonella Typhimurium, un serotip patogen.

În urma emiterii buletinelor de analiză, produsul finit și materia primă au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Nu a fost comercializată nicio cantitate din lotul respectiv în care s-a depistat prezența Salmonella Typhimurium”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri