Pereţi plini de igrasie, gresie spartă, ţevi ruginite. Sunt condiţiile în care au fost internaţi, la începutul săptămânii, şapte pacienţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin. După ce unul dintre aceştia a filmat în salon şi a postat imaginile pe internet, conducerea spitalului i-a mutat pe bolnavi şi a lipit pe uşa salonului un bilet în care scrie că este dezafectat. 

Embed:

Tencuială care stă să cadă, pereţi scorojiţi şi ţevi ruginite. Aşa arată unul dintre saloanele de la Boli infecţioase din Severin, care este folosit atunci când secţia este supraaglomerată.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean spun că salonul se află într-o aripă veche a spitalului şi că, în mod normal, nu este folosit, iar pacienţii sunt internaţi într-o altă secţie, renovată în 2009.

Din cauză că au fost foarte multe cazuri, infecţii cu tot felul de viroze, tot felul de pneumonii interstiţiale, au fost forţaţi să folosească aripa aceasta. Acel salon este reprezentativ pentru sistemul românesc de sănătate în sensul că sistemul suferă de lipsa banilor”, spune Ion Jianu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Severin.

După ce unul dintre ei a postat pe internet imagini cu salonul în care a fost internat, cei șapte pacienţi de acolo au fost mutaţi într-o altă aripă a spitalului. Conducerea instituţiei spune că bugetul pe care îl primeşte este prea mic şi nu îi permite să renoveze încăperile.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!