Co-fondatorul Facebook donează 250 de milioane de dolari pentru lupta împotriva cancerului

Data publicării:
sean parker - getty7

Foto: Gulliver/Getty Images

Inițiativa, denumită Institutul Parker pentru Imunoterapia Cancerului (Parker Institute for Cancer Immunotherapy), va reuni șase universități de medicină americane și centre de cercetare, reprezentând peste 40 de laboratoare de cercetare și mai mult de 300 de cercetători din acest domeniu, informează Agerpres.

Printre instituțiile implicate se numără Memorial Sloan Kettering Cancer Center, Stanford Medicine, University of California din Los Angeles; University of California din San Francisco; University of Texas MD Anderson Cancer Center; și University of Pennsylvania. Fiecare instituție va primi finanțare, precum și acces la cercetare și tehnologie. Grupul de lucru va împărtăși proprietatea intelectuală pentru a asigura acces egal fiecăruia la orice descoperire.

Sean Parker a acumulat mare parte din avere ca investitor al Facebook, fiind și primul care a deținut funcția de președinte al companiei ce deține rețeaua de socializare. Parker este implicat activ în mai multe companii din domeniul tehnologiei, printre care și Spotify, însă se dedică foarte mult și activităților filantropice. Din 2005 a început să facă donații substanțiale pentru lupta împotriva cancerului, iar în prezent are o avere estimată la 3 miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri