Decizie în Parlamentul European. Ţigările mentolate vor fi interzise din 2020

Data publicării:
parlamentul european - facebook-1

Această propunere legislativă, agreată cu miniştrii sănătăţii din UE, cere ca 65% din suprafaţa tuturor pachetelor să fie acoperită de imagini avertizante. Ţigările electronice vor fi de asemenea reglementate, fie ca produse medicale, dacă promovează abandonarea fumatului, fie ca produse din tutun.

Textul interzice aromele în ţigări şi în tutun care ar putea face produsele mai atractive prin crearea unei „arome caracteristice”. Mentolul va fi interzis din 2020.

Directiva va fi înaintată Consiliului de Miniştri la 14 martie. Statele membre vor fi obligate să aplice noile prevederi în termen de doi ani de la data intrării în vigoare a directivei actualizate.

Presiunile politice exercitate de grupurile de interese anti-tutun au cântărit mai greu decât necesitatea unor propuneri echilibrate, corecte şi bazate pe dovezi. Deciziile părtinitoare, luate în grabă, sunt contraproductive şi nu au ca rezultat o legislaţie eficientă. Mărirea excesivă a avertismentelor de sănătate, până la 65%, cu pictograme poziţionate în partea superioară a pachetului şi standardizarea formei şi dimensiunii ambalajului nu vor creşte gradul de conştientizare privind riscurile asociate fumatului”, a declarat într-un comunicat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova şi Bulgaria. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri