Durerile de spate: cauze şi tratament

Data publicării:
gg

Cauzele din punct de vedere medical sunt multiple. De la hernia de disc, la modificări degenerative ale coloanei, cum este spondiloza, sau patologie reumatică, spondilită anchilozantă, putem vorbi şi de patologie la nivelul rinichilor, pentru că problemele renale ne pot da dureri de spate. De asemenea, sarcina ne poate da dureri de spate. Sunt foarte multe patologii care implică şi dureri de spate.

Mai frecvent întâlnită este durerea provocată de statul îndelungat pe scaun sau de ridicatul greutăţilor fără a avea o masă musculară care să susţină acest efort.

Toţi suntem predispuşi la astfel de probleme. Există o statistică care arată că 90% dintre noi avem parte de o criză lumbago cel puţin o dată în viaţă şi aici sunt implicaţi şi copiii. Dar cei mai predispuşi sunt cei care au kilograme în plus şi cei care stau mult timp la birou fără a se mişca şi fără a crea un soi de tonus muscular pentru musculatura susţinătoare.

Metode de tratament

De cele mai multe ori cauza este una musculară şi atunci o perioadă de repaus cu câteva exerciţii de mobilizare, dacă e cazul trecem pe partea farmacologică cu antiinflamatoare dar, pe termen lung. Dacă durerile persistă e bine să vedem un specialist care să ne conducă către fizioterapie, kinetoterapie, masaj terapeutic.

Prevenire

Durerile de spate pot fi prevenite făcând mai multă mişcare, creând un tonus bun pentru musculatura spatelui şi a abdomenului, făcând mişcare la birou şi ridicându-ne de pe scaun la fiecare jumătate de oră. De asemenea, pot fi prevenite dacă reducem greutăţile pe care le ridicăm.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri