Multe persoane care acumulează kilograme în plus pun acest lucru pe seama glandei tiroide. Medicii spun, însă, că nu hipertiroidia este cauza principală a obezităţii. Care este totuşi legătura dintre greutate şi problemele endocrine spune docorul Cristina Stancu, medic primar endocrinologie şi consilier în nutriţie.

Embed:

 

„În primul rând, trebuie să conștientizăm că un aport energetic mai mare decât consumul, menținut pe o perioadă îndelungată de timp, duce la depunerea kilogramelor și la apariția obezității. Adesea, persoanele supraponderale și obeze au convingerea că glanda tiroidă ne îngrașă. Doar 5% din aceste persoane au insuficiența hormonilor tiroidieni”, spune Cristina Stancu, medic primar endocrinologie şi consilier în nutriţie.

„Îngrășarea în hipotiroidie nu este o acumulare de grăsime, ci o retenție de apă de până la cinci kilograme. Deși hipotiroidia este o patologie frecventă, în special în rândul femeilor, nu putem să o incriminăm de epidemia de obezitate de la acest moment”, mai spune medicul.

E important ca o femeie să știe dacă suferă de glandă tiroidă dacă este însărcinată, pentru că fătul are nevoie de hormoni tiroidieni pentru a se dezvolta.   

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!