A mers să îşi trateze o durere de picior, dar a ajuns să nu-și mai poată mișca mâna. O fată de 17 ani din Iași stă de două luni internată în spital după o tomografie computerizată. Medicii i-au injectat substanța de contrast, iar vena s-a spart şi soluţia a pătruns în mușchi. De atunci a trecut prin mai multe operaţii şi nu s-a recuperat nici acum. Medicii spun că nu au greşit, dar părinții vor să își facă dreptate în instanță.

Embed:

Fata a fost internată pe 31 ianuarie cu dureri la piciorul stâng. Medicii de la Spitalul pentru Copii din Iași au diagnosticat-o cu tromboză venoasă și au început tratamentul. După trei săptămâni au hotărât să îi facă o tomografie computerizată.

Elena Alungulesei, mama pacientei: „Substanța de contrast i-a injectat-o în branulă și i s-a spart vena, substanța i-a intrat în mușchi, a trebuit să fie operată de urgență. Dacă erau atenți puțin, văzând că are tromboză venoasă și luând anticoagulanți nu trebuia să îi pună substanța de contrast la aparat, trebuia cu mâna injectat”.

Dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului pentru Copii Sf. Maria: „Această substanţă de contrast este injectată cu ajutorul unui aparat, nu stă nimeni să injecteze substanţa respectivă pentru că ar însemna să stea în interiorul camerei unde se face examinarea CT cu un grad mare de iradiere. Există riscul ca vasul respectiv să se lezeze, lucru care s-a întâmplat şi în acest caz”.

Fata a trecut apoi prin şapte anestezii generale pentru a i se curăţa zona afectată.

Costel Alungulesei, tatăl pacientei: „Nu mai are niciun viitor în față, nimeni nu o mai poate angaja, nu cred că poate să angajeze un om fără forță în mână”.

Reporter: „Medicii ce explicații v-au dat?”

Elena Alungulesei, mama pacientei: „Ce să zică? Că e o greșeală, s-a întâmplat, un caz nefericit”.

Oficial însă conducerea spitalului nu a deschis o anchetă.

Dr. Cătălina Ionescu: „S-a vorbit cu medicul de pe cardiologie, cu medicul de pe chirurgie plastică şi cu cei de pe radiologie. Nu există în momentul de faţă nicio culpă”.

Specialiștii spun însă că examinarea nu presupune riscuri pentru pacienţi dacă se iau toate măsurile de precauție.

Simona Bondari, medic radiolog: „Riscurile sunt ușoare, reacții alergice ușoare. Și până la 1% din populație pot să apară riscuri de tip anafilactic”.

Familia este hotărâtă acum să facă plângere penală și să ceară daune în instanță.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!