O femeie din judeţul Iaşi încearcă, de câţiva ani, să-şi înregistreze cei trei copii. Nu poate pentru că nici ea, la rândul ei, nu are acte. Femeia spune că nu îşi aminteşte unde s-a născut, iar fără documente de indentitate nu se poate înregistra la medic, iar copiii săi nu au niciun beneficiu social şi nu merg la şcoală.

Embed:

Femeia spune că nu ştie unde şi când s-a născut şi nici cine îi sunt părinţii. În urmă cu opt ani s-a născut primul ei copil, moment în care a realizat că nu îl poate înregistra oficial pentru că, la rândul să,u nu are certificat de naştere sau carte de identitate. Acum femeia are trei copii, cu vârste între 3 şi 8 ani, şi toţi în aceeaşi situaţie.

Pentru că nu au acte, nu pot primi ajutor social, nu pot primi alocaţii, nu pot merge la şcoală şi nu sunt în evidenţa medicilor.

În urma unor analize medico-legale şi investigaţii ale primăriei, s-a aflat că are vârsta de 35 de ani şi că provine dintr-o comună din judeţul Galaţi. Cu aceste date, femeia ar putea primi acte de identitate în urma procesului care este deja pe rol.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!