Știați că cele mai frecvente accidentări la schi apar la nivelul genunchiului? Fie că este vorba de probleme cu ligamentele, rupturi de menisc sau fracturi, recuperarea presupune multă muncă. Ne explică paşii pe care îi avem de făcut George Horyna, kinetoterapeut.

Embed:

În accidentările la schi cele mai frecvente leziuni sunt cele care apar la nivelul genunchiului (glezna este ținută în clăpar și atunci genunchiul este cel torsionat). Apar leziuni ale ligamentelor colaterale, ale ligamentelor încrucișate și ale meniscului. În cazul unor căderi mai spectaculose, apar si fracturile.

Foarte importantă este încălzirea, înainte sa ne suim pe schiuri, prin fitness, kinetoterapie sau niște exerciții pentru ca genunchiul să fie încălzit bine .

Accidentările constau în ruperi ale ligamentelor. Ligamentele colaterale se tratează, în mare parte, prin imobilizare prin orteză, iar ligamentele încrucișate, mai ales cel anterior se trateaza chirurgical, prin reconstrucție.

Recuperarea începe imediat după operație prin efectuarea de exerciții după operație. Ea durează în funcție de gravitatea leziunii genunchiului, în medie aproximativ 6 luni.

Cele mai grave accidentări sunt fracturile, iar durata de recuperare este mai mare în acest caz.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!