Românii care îşi plătesc singuri contribuţiile la stat figurează ca neasiguraţi la Sănătate. Şi asta pentru că Direcţiile Finanţelor Publice şi Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate nu au o bază de date comună. Aşa că, aceşti oameni primesc servicii medicale gratuite doar în cazul unei urgenţe. În această situaţie sunt şi peste 27 de mii de persoane din judeţul Timiş.

Embed:

 

Situația este identică în toate județele din țară și durează din vara anului 2012, de când s-a decis ca toate contribuțiile să se plătească la Direcțiile Finanțelor Publice.

Practic, contribuabilii trebuie să meargă de patru ori pe an, atât la Finanțe unde își plătesc CASS-ul, cât și la Casele Județene de Asigurări de Sănătate pentru a prezenta chitanța ce face dovada plății. Grav este că timp de 30 zile, cât poate dura de la depunerea cererii și până la efectuarea modificărilor în sistem, contribuabilii cu plățile făcute, mai scot o dată bani din buzunar dacă vor să beneficieze de anumite servicii medicale la medicul specialist.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!