Simptomele bolii de reflux gastroesofagian

Data publicării:
medici stat privat GETTY

Boala de reflux apare atunci când o parte din alimentele pe care le ingerăm se întorc din stomac în esofag din cauza unei scăderi a mușchiului care separă esofagul de stomac.

Hernia hiatală este o altă patologie în care o porțiune din stomac din cavitatea abdominală ajunge în torace dintr-o slăbire a diafragmei.

Pacienții care prezintă simptome de reflux gastro-esofagian, de obicei au o hernie hiatală nediagnosticată. Aceștia resimt o durere și o arsură în capul pietului dupa ingestia de alimente, iar cu timpul devine din ce în ce mai persistentă. Pacienții ar trebui să facă niște investigații în acest caz, cea mai recomandată este endoscopia digestivă superioară.

Regimul alimentar și stilul de viață este foarte important pentru un pacient diagnosticat cu boala de reflux.

Printre alimentele ce ar trebui evitate se enumeră: ciocolata, menta, alimentele grase, cafeaua și băuturile alcoolice. Băuturile și mâncarea ce irită mucoasa esofagiană, precum citricele, tomatele și piperul, ar trebui de asemenea evitate.

Scăderea cantității porțiilor de mâncare și cina luată cu 2-3 ore înainte de culcare, precum și dormitul cu toracele mai ridicat fata de restul corpului, favorizează golirea mai rapidă a stomacului, ameliorând astfel simptomele

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri