Situaţie revoltătoare la Spitalul Judeţean din Constanţa. Sătui de mizerie şi de indiferenţa medicilor, pacienţii spitalului au dat publicităţii imagini din saloanele unităţii sanitare. E plin de gândaci, mucegaiul şi igrasie. Rudele pacienţilor susţin că bolnavi cu răni infectate sunt ignorati de asistente. Sesizată de Asociaţia de Protecţia Pacienţilor, Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa a anunţat că va începe o anchetă în acest caz.

Embed:

Mirela Constandache, preşedintele Asociaţiei naţionale a pacienţilor - filiala Constanţa, a declarat la Digi24 că au fost sesizați de mai mulți pacienți cu privire la condițiile din Spitalul Județean din Constanța. Ea a precizat că în urma verificărilor făcute s-au confirmat informațiile date de pacienți. Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Pacienţilor - filiala Constanţa a precizat că problemele sunt n special la secția Neurologie, iar situația durează de „circa o săptămână-zece zile”.

Embed:

„Am vizitat spitalul, am vrut să intrăm la domnul director general, nu am avut acces. Consilierul meu a vrut să intre la directorul medical, mai că a fost dat afară. Nu am avut cu cine să discutăm și atunci am sesizat televiziunile”, a declarat Mirela Constandache, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Pacienţilor - filiala Constanţa, pentru Digi24.

Președintele ANP a precizat că un pacient în comă vegetativă a fost internat de circa opt luni de zile și nu i s-a dat atenția cuvenită.

„Unele din cadrele medicale spuneau: și-așa nu mai e nimic de făcut, și-așa o să moară”, a menționat Mirela Constandache.

„Cred că este o excepție la secția de Neurologie, sunt și secții foarte bine dotate, foarte curate”, a mai spus ea.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!