Rockerul Alice Cooper, despre cea mai mare greşeală pe care oamenii au făcut-o în privinţa lui: Nu sunt satanist

Data publicării:
alice cooper 2 getty

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Melodiile rockerului conţin versuri despre sex, depravare şi personaje negative. Însă, artistul crede că oamenii îi iau imaginea de scenă mult prea în serios, potrivit News.ro.

„Cred că în prima perioadă a fost (cea mai mare greşeală pe care persoanele au făcut-o în privinţa lui, n.r.) că m-au crezut satanist, ceea ce este la polul opus faţă de ceea ce eram cu adevărat. Cred că oamenii au văzut machiajul, show-ul de pe scenă, şi singurul lucru cu care le-au putut echivala a fost ceva îngrozitor de rău. Nu cred că au văzut umorul în ceea ce făceam”, a spus Alice Cooper.

De asemenea, artistul a mărturisit că şi-ar fi dorit să fie un chitarist mai bun.

„Cel mai mare regret al meu este că nu am învăţat să cânt la chitară cum trebuie. Acum ascult chitarişti excepţionali şi mă gândesc: "De ce nu am exersat?"”, a spus Alice Cooper, pentru revista Classic Rock.

În prima parte a acestui an, artistul s-a reunit cu trupa sa originală, pentru a înregistra primul lor album împreună, din ultimii 43 de ani. Cooper s-a alăturat din nou chitaristului Michael Bruce, basistului Dennis Dunaway şi bateristului Neal Smith, pentru noul său LP. Ultima dată când cei patru au lucrat împreună a fost în anul 1973, pentru albumul „Muscle of Love”, după care Alice Cooper şi-a continuat cariera ca artist solo,începând din anul 1975, cu discul „Welcome To My Nightmare”.

„Neal Smith, Mike Bruce şi eu am scris cinci melodii în Phoenix. Dennis a scris patru sau cinci piese în Connecticut. Nu ştii niciodată ce va ajunge în album, dar cred că avem destule melodii care au mari şanse să fie incluse”, a spus Alice Cooper.

Alice Cooper, pe numele său real Vincent Damon Furnier, s-a născut pe 4 februarie 1978. Şi-a început cariera solo în 1975 cu un album conceptual, intitulat „Welcome to My Nightmare”, după ce a lansat cinci materiale de studio alături de Alice Cooper Band. Creator al conceptului „shock-rock”, un termen ce se referă la artiştii care combină muzica rock cu reprezentaţii live pline de teatralitate, rockerul american şi-a construit o carieră de succes, întinsă pe durata a peste cinci decenii, şi a lansat numeroase piese care au devenit celebre, precum „Poison”, „Hey Stoopid!” şi „House of Fire”.

Alice Cooper face parte şi din recent înfiinţatul supergrup The Hollywood Vampires, în care rockerul american cântă alături de chitaristul Joe Perry (Aerosmith) şi actorul-chitarist Johnny Depp. Basistul Duff McKagan şi toboşarul Matt Sorum, cunoscuţi ca membri ai formaţiei Guns N’Roses, fac şi ei parte din acest proiect muzical. Trupa The Hollywood Vampires a susţinut un concert la Bucureşti pe 6 iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri