Zoe Saldana, cunoscută pentru rolurile din „Avatar” şi „Star Trek Beyond”, suferă de o boală autoimună

Data publicării:
zoe saldana crop getty

 

FOTO: Gulliver/ Getty Images

În vârstă de 38 de ani, actriţa a mărturisit că tiroida Hashimoto (tiroida autoimună) este o boală prezentă în familia sa. De ea suferă şi mama şi sora ei, potrivit News.ro.

Printre simptomele tiroidei autoimune se regăsesc stările de oboseală, slăbirea masei musculare, creşterea inexplicabilă în greutate şi chiar depresie. Netratată, boala poate cauza probleme cardiace şi chiar poate să afecteze sănătatea mintală.

„M-am simţit foarte bine pe când aveam 20 şi ceva de ani. După care, medicul spune că se pierde calciul din oase. Ce dracu' e asta?! Auzeam discuţiile dintre mama şi bunica, dar mă gândeam că nu voi ajunge niciodată la asta, că voi trăi veşnic. Dar, dintr-o dată, te loveşte. Este oribil, ştii, e de la noapte la zi”, a povestit actriţa.

Născută pe 19 iunie 1978, Zoe Saldana este actriţă şi dansatoare americană. După ce a colaborat timp de mai mulţi ani cu o trupă de teatru, şi-a făcut debutul în film în 1999, într-un episod al serialului „Lege şi ordine/ Law & Order”. Primul rol înportant pentru marile ecrane a fost cel din „Piraţii din Caraibe: Blestemul perlei negre/ Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” (2003). Au urmat „Star Trek” (2009), „Star Trek Beyond” (2016), „Avatar” (2009) şi „Gardienii galaxiei/ Guardians of the Galaxy” (2014). Actriţa va juca şi în continuarea acestuia din urmă, dar şi în următoarele trei filme din franciza „Avatar”. În 2016, ea a apărut şi în controversatul film biografic „Nina”, despre viaţa cântăreţei Nina Simone, regizat de Cynthia Mort.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri