VIDEO. The Chemical Brothers, concert exploziv la Domeniul Știrbey

Data publicării:
chemical

Foto: Facebook

Thomas Owen Mostyn Rowlands și Edmund John Simons (Chemical Tom și Chemical Ed) au urcat pe scenă fix la ora programată — 23,30. Publicul i-a primit cu aplauze, iar prima piesă a fost cunoscuta "Hey boy, Hey girl".

Timp de o oră și jumătate cei doi britanici, pionieri ai muzicii electronice big beat, alături de formații ca The Prodigy, Fatboy Slim, The Crystal Method, au electrizat cele câteva mii de oameni cu piese ca "Star guitar", "Go", "Galvanize", "Brothers gonna work it out", pe fondul jocului de lumini și al graficii care a rulat pe scenă îmbinând imagini cu diverse siluete de oameni și animale, vitralii și roboți, scrie Agerpres.

The Chemical Brothers și-au încheiat show-ul cu "Block rockin' beats", după care au aplaudat publicul și s-au retras.

Formată în anul 1989, formația de muzică electronică are la activ cinci albume care au ajuns pe locul întâi în Marea Britanie, iar 13 single-uri de-ale lor au intrat în top 20, dintre care două au ajuns pe prima poziție. Duo-ul a câștigat numeroase premii în carieră, între care premiul Grammy de două ori pentru cel mai bun album de muzică dance/electronică, iar în anul 2000 a câștigat Brit Award pentru "Cea mai bună formație dance".

Cei care au încălzit atmosfera pentru The Chemical Brothers au fost britanicii de la Years&Years, aflați pentru prima oară în România.

La prima melodie, solistul trupei, Olly Alexander, a purtat pe cap un clop pe care l-a primit de la un fan. "Este o pălărioară simpatică", a mărturisit el.

Foto: Facebook

Set-listul Years&Years a inclus piese ca "See me now", "Take shelter", "Desire", "King" — cel mai mare hit al britanicilor.

"Este cel mai bun festival la care am cântat. (...) Sunteți fabuloși", le-a spus Olly Alexander celor din public, iar la finalul concertului el a îngenunchiat pe scenă.

Cea de-a doua zi a Summer Well a fost deschisă de britanicii de la Haelos, cu un fragment dintr-un discurs al lui Martin Luther King. 

În set list-ul britanicilor s-au numărat piese ca "Separate lives" și "Dust".

În timpul concertului ei au transmis și un mesaj cu privire la referendumul referitor la ieșirea Marii Britanii din UE. "Vrem să fim parte a UE. (...) Suntem toți o mare familie", a spus solistul trupei, Arthur Delaney. 

Foto: Facebook

Pe scena Summer Well au urmat cei de la Blossoms și Milky Chance, care au adus publicului timp de două ore muzică indie pop, respectiv folk cu influențe reggae și electronice. 

În prima zi a Summer Well au concertat cei de a Hurts și alte patru trupe venite pentru prima oară în România—The Neighbourhood, Crystal Fighters, Borns și Sundara Karma.

Summer Well a reunit, timp de două zile, sâmbătă și duminică, mii de fani ai muzicii, în cadrul unui eveniment cu aer de picnic muzical, unde tinerii sau familii cu copii au putut să se plimbe, să participe la activități inedite și să vadă trupele preferate. În cele două zile, participanții la festival au beneficiat, între altele, de cinematograf în aer liber, plimbări cu tiroliana, live cooking, expoziții de artă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri