VIDEO. Un nou parc de distracții în Capitală

Data publicării:
parc

Balaurul cu şapte capete, aşa cum se numeşte roller coasterul din Parcul Tei, le-a testat curajul celor care au vrut să încerce echipamentele din cel mai nou parc de distracţii din Capitală.

Trenuleţul parcurge cei 460 de metri de traseu în numai 30 de secunde, iar viteza maximă este de 40 de kilometri pe oră. Destul de mult pentru cei slabi de inimă.

Copil: „Mi-a ameţit capul! A fost cel mai tare lucru din viaţa mea! Da, mi-a plăcut! Extrem a fost. Cel mai tare lucru!”

Parcul de agrement se întinde pe şapte hectare, iar pe lângă rollercoaster mai găzduieşte două caruseluri, o roată de mici dimensiuni, Casa Groazei şi o instalaţie pentru maşini electrice. Atracţia principală este însă o roată imensă, denumită Pasărea Măiastră. Are 63 de metri înălţime şi poate transporta simultan până la 350 de persoane.

Alin Constantinescu: „Este unica roată de aceste dimensiuni din România. Nu există în România aşa ceva”.

Atunci când ajunge în punctul său maxim de înălţime, roata oferă o privelişte spectaculoasă asupra întregului parc de distracţii, dar şi asupra Bucureştiului, iar o tură completă durează aproximativ 10 minute.

În plus, cabinele sunt dotate cu aer condiţionat.

Turist străin: „Excelent! Merge foarte încet, ai timp, iar priveliştea e nemaipomenită!”

Parcul de distracţii din zona Plumbuita a primit deja porecla de Disneyland de Bucureşti, iar autorităţile din sectorul doi spun că este printre cele mai mari din ţară.

Alin Constantinescu, responsabil de siguranţa echipamentelor: „Toate echipamentele întrunesc toate condiţiile de securitate şi siguranţă în exploatare. Au minim două sistem de siguranţă, două-trei sisteme pe fiecare echipament, suplimentare, diferite!”.

Amenajarea parcului din zona Tei-Plumbuita au început în 2014. Valoarea totală a lucrărilor depăşeşte 63 de milioane de lei. Jumătate din bani provin din fonduri europene.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri