Casa Prințului Charles din Viscri poate fi închiriată în regim de pensiune  

Data publicării:
casa charles viscri

Casa pe care a cumpărat-o Prinţul Charles în satul Viscri este obiectiv UNESCO. A fost restaurată, dar specificul tradiţional săsesc a fost păstrat aproape în întregime. Cele cinci camere pot fi închiriate cu 40 până la 85 de euro pe noapte.

Această cameră este cunoscută şi ca încăperea favorită a prinţului de Wales. Nu se ştie sigur dacă a si dormit aici, însă cert este ca o îndrăgeşte tare mult şi cunoaşte detaliile fiecărui obiect care se găseşte în ea. O noapte de cazare aici costă 85 de euro. La polul opus, în cele două camere single cazarea costă doar 40 de euro pe noapte.

Dormitorul cu două paturi de o persoană şi cel matrimonial costă 60 de euro pe noapte. Preţurile pot părea piperate pentru o pensiune de 3 stele, însă turiştii care vin din străinătate apreciază în primul rând autenticitatea şi liniştea locului.

Iată părerea turiștilor:

Este uimitor! Nu am mai văzut aşa ceva şi a ridicat standardele, devenind un obiectiv de referinţă pentru o grămadă de locuri pe care le-am văzut.”

„Ne-am uitat puţin şi înăuntru şi arată minunat, confortabil, tradiţional, dar îţi oferă toate facilităţile.”

Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, care organizează aici ateliere de restaurare tradiţională şi de ţesut, precum şi cursuri de agricultură. Fiecare corp de clădire a fost revalorificat.

„Această şură a fost transformată într-o sală de conferinţe, care este aici, după poarta şurii şi o cafenea. În acest spaţiu organizăm foarte multe cursuri”, spune Aura Woodward, director executiv Fundaţia prinţului de Wales.

Casa este deschisă turiştilor doar atunci când nu sunt organizate cursuri.

„Sperăm foarte mult ca o vizită la casa Prinţului de Wales, de la Viscri, poate să fie şi o inspiraţie pentru oameni care au astfel de case şi pot să le salveze”, adaugă Aura Woodward, director executiv Fundaţia Prinţului de Wales.

Casa a devenit pensiune de trei stele după 18 luni de reparaţii şi restaurări, iar primele rezervări pentru această vară au fost deja făcute.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri