Vine vacanța! Cele mai potrivite tabere pentru copii

Data publicării:
tabere copii

Pe lângă taberele medievale, de cinematografie, de sport, de supravieţuire sau de nutriţie, copiii pot alege, de la începutul lunii iunie şi taberele subvenţionate de Ministerul Tineretului şi Sportului. Oferta este pentru toate gusturile şi mai ales, pentru toate buzunarele, spun organizatorii.

Lucian Mircescu, subsecretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului: „Taberele de odihnă sunt mai relaxante, dar pentru cei interesaţi de o anumită tematică, Ministerul propune tabere tematice si naţionale. În cadrul taberelor de odihnă, putem spune că primul venit, primul servit! În cazul taberelor tematice, Ministerul acoperă o parte din costurile tematice, plus cazarea şi masa.”

Elevii care au făcut performanţă în anul şcolar 2015-2016 au locuri separate, în cadrul taberelor de la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Lucian Mircescu, subsecretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului: „Tabăra olimpicilor vine ca o recompensă elevilor care au performaţă. ”

„Eu le recomand să meargă în tabără că e foarte frumos. Pot vizita locuri noi şi se distrează.”

Cele mai căutate tabere sunt şi în acest an cele de pe litoralul Mării Negre sau de la munte! Postăvaru, Făgăraş, Bucegi, alături de regiuni din Apuseni sau Bucovina sunt destinaţii vizitate anual de mii de elevi.

Lucian Mircescu, subsecretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului: „În medie, o zi de tabără într-un centru de agrement de stat, cu 3 mese pe zi însumează 70 de lei.”

O altă variantă de petrecere a timpului liber, la mare căutare şi, apărută în ultimii ani este tabăra urbană.

Claudia Chiru, profesor învăţământ primar: „Tabăra urbană înseamnă tabără în oraş. Copiii care vin în tabăra urbană nu pleacă departe de casă. Sunt în apropierea părinţilor. Îi lasă la noi dimineaţa şi-i iau seara.”

În tabăra urbană, copiii învaţă în joacă lucruri noi.

Claudia Chiru, profesor învăţământ primar: „Obişnuim să le dăm o temă, ei fac cercetare, o aşează într-un proiect, avem mici business-uri. Îi incurajăm să facă asta.”

„Iglu e făcut din sticlă şi noi am învăţat despre eschimoşii inuiţi că stau la pol şi au nişte haine care le ţin cald şi niciodată nu mor de frig.”

Claudia Chiru, profesor învăţământ primar: „Taberele urbane sunt o alternativă la ce există acum pe piaţă. ”

A rămas mai puţin de o lună până când se termină şcoala, aşa că, este momentul să vă hotărâţi cum petreceţi vacanţa mare! Dacă vreţi să ajungeţi în tabăra la care aţi visat tot anul trebuie să vă înscrieţi RAPID!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri