Românii au prins gustul maşinilor ecologice, fie că vorbim despre electrice sau hibride. Vânzările acestora s-au dublat în 2015. Cele mai multe vehicule noi vândute anul trecut, indiferent dacă sunt electrice, pe benzină sau diesel, sunt albe.

Embed:

Vânzările de maşini electrice şi hibride au ajuns anul trecut la 495 de unităţi, de peste două ori mai mult decât în 2014, şi au atins o cotă de piaţă de 0.5%. Maşinile propulsate de motoare diesel continuă să fie, totuși, cele mai populare, cu 53,5% din totalul unităţilor comercializate. Iar 46% dintre maşinile vândute anul trecut utilizează drept carburant benzina.

În altă ordine de idei, peste o treime dintre maşinile noi vândute anul trecut au fost albe, aproape 35%, în timp ce maşinile gri au fost preferate de 22% dintre cumpărători. Locul trei a revenit maşinilor de culoare albastră, cu 17.7% din total, potrivit Asociaţiei Producătorilor şi importatorilor de automobile.

Mai multe informaţii din industria auto aflaţi în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, in emisiunea La Volan, prezentată de Bogdan Mirică.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!