Cu mașina electrică în jurul lumii, via România

Data publicării:
masini electrice

„Salutare!!! Suntem din Cehia și am venit în România să povestim despre vehiculele electrice. Mergem în judrul lumii!! Yuhuuu.”

Trei echipaje din Spania, Cehia și America au intrat în România prin vama Siret. Fac parte dintr-o caravană de 11 mașini electrice care au pornit din Barcelona, acum două luni. Şoferii speră să facă înconjurul lumii în 80 de zile.

Vor traversa peste 20 de ţări de pe trei continente. Până acum au străbătut 23 000 de km, prin Spania, Portugalia, Canada, SUA, China, Kazahstan, Rusia şi Ucraina. Rafael de Mestre este spaniolul care a reușit să convingă alți 10 proprietari de mașini electrice să plece în această călătorie. Ei incearcă să arate astfel că neajunsurile care sunt puse în seama maşinilor electrice - faptul că nu au autonomie sau că nu există locuri pentru încărcat - nu stau în picioare. Iar atuurile unui astfel de automobil sunt mai importante decât minusurile lui.

Rafael de Mestre: „Cu această acțiune reducem masiv emisiile de dioxid de carbon, iar în viitor intenția este să forțăm producătorii de mașini să construiască mașini. Visul nostru este să avem mașini cu autonomie de 1.000 de km pe care să le poți încărca în 5 minute.”

Tomas Vincent: „Acesta este cel mai rapid sedan din lume, poate ajunge de la zero la 100 de km/oră în 3,3 secunde.”

Alan Soule: „Am vrut să demonstrez că o mașină curată poate fi condusă pe distanțe lungi și în cazul nostru în jurul lumii. Acum pot să spun că am condus în jurul lumii și nu se poate mai bine de atât.”

Rafael are de gând ca în 2020 să organizeze o nouă caravană cu același scop.

Rafael de Mestre: „ Vreau să vă invit și pe voi, adică România, în 2020 și să fiți echipa României.”

Tomas Vincent: „Cea mai rea și cea mai dificilă parte a călătoriei a fost pentru noi să traversăm Kazahstanul.”

Când am ajuns în România, ne-am bucurat că în sfârșit putem să vedem niște drumuri bune.”

În România caravana trece prin Suceava, Bucureşti, Braşov, Sibiu şi Arad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri