Ford KA+, noul concurent al Daciei Sandero

Data publicării:
ford

Noul model a fost gândit de designerii Ford, special pentru a face faţă pretenţiilor pieţei europene.

„La noul Ka + veţi vedea nu doar un design fără cusur, ci şi interiorul care este foarte spaţios,” spune Darren Palmer - Global Vehicle Line Director, B Cars.

Maşina împrumută din stilul celebrului Ford Fiesta şi va fi echipată cu un motor pe benzină de 1,2 litri, disponibil în trei variante.

Segmentul B şi maşinile mici sunt foarte importante pentru Ford pentru viitoarea producţie. Oamenii cumpără maşini mici care se potrivesc mai bine în oraşele mari în care trăiesc,” precizează Dirk Borgmann, manager la Ford Motor Company – Koln.

Autoturismul este produs la fabrica din India şi este vândut pe piaţa de acolo, dar şi în Brazilia. Vin însă ceva veşti bune şi pentru fabrica din Craiova.

Ne-am gândit să aducem Eco Sport la Craiova. Plănuim să aducem maşina aici. Dar nu avem de gând să o producem, deocamdată, la o altă fabrică din Europa. Nu trebuie să luăm o decizie de acest fel,” mai spune Dirk Borgmann.

Ford Ka Plus va fi competitorul direct pentru Sandero si Kia Rio.

Piaţa maşinilor de clasă B continuă să fie una dintre preferatele românilor pentru că maşinile sunt destul de accesibile şi pentru că în această perioadă economia traversează o perioadă mai tulbure. Poate reprezenta o alternativă bună atunci când clienţii vor să-şi cumpere o maşină nouă.

Noul model va fi disponibil în Europa din toamna acestui an, iar preţul de pornire pentru piaţa din Germania este de 9.950 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri