Programul Prima Maşină ar putea fi combinat cu mult mai popularul program Rabla. Ministerul de Finanţe propune ca tichetul valoric primit la casarea unei maşini prin programul Rabla să poată fi folosit ca avans pentru un credit acordat prin programul Prima Maşină. Chiar dacă tichetele valorice acordate în schimbul rablelor nu se mai cumulează, unul singur este de ajuns pentru acoperirea avansului de 5% pentru creditele garantate de stat.

 

Mai exact, un autoturism cumpărat prin programul Prima Maşină nu poate să fie mai scump de 50.000 de lei, adică 11.000 de euro.

Folosirea unui voucher de 6.500 de lei prin programul Rabla ar reprezenta un avans de 13%. Anul acesta, plafonul de garanţii pentru programul Prima Maşină va fi de doar 100 de milioane de lei. Dar, dacă interesul se va menţine la fel ca anul trecut, suma este mai mult decât suficientă. În 2015 au fost alocate garanţii pentru acest program de 350 de milioane de lei, însă au fost acordate doar 3 milioane de lei pentru achiziţia a doar 187 de maşini. Însă interesul pentru Prima Maşină poate creşte prin combinarea cu programul Rabla din simplul motiv că procedurile s-ar simplifica.

Pentru cei care oricum aveau de gând să ia un credit pe lângă prima de casare, cea mai uşoară variantă va fi contractarea unui împrumut garantat de stat. Asta, desigur, dacă vor o maşină de până în 11.000 de euro.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!