Industria auto va fi eco în viitorul apropiat. Cel puţin aceasta este promisiunea celor de la Nissan, care susţin că alimentarea maşinilor va fi ruptă din filmele SF.

Embed:

Nu peste mult timp maşinile electrice nu vor fi doar consumatoare de energie, spun cei de la Nissan. Autoturismele vor fi dotate cu un sistem special capabil să stocheze şi să distribuie energie. Cu alte cuvinte, cuvântul de ordine va fi eficienţă!

Cum arată o alimentare cu energie electrică în viitor? Cel mai simplu este să ne gândim cum ne încărcăm smartphone-ul, tableta sau laptopul. Maşinile electrice vor beneficia de încărcătoare wireless, care vor putea fi găsite inclusiv pe străzi. În plus, în timp ce dormiţi, maşina dumneavoastră va merge singură într-o parcare special creată pentru alimentare.

Totul este gândit în detaliu. Aşa că în orice moment ştiţi ce mai face maşina dumneavoastră. După ce s-a încărcat, autovehiculul personal se întoarce, cuminte, acasă.

Iar dacă rămâneţi în pană de curent, nicio grijă! Totul este interconectat. Aşa că nu veţi rata cafeaua de dimineaţă. Maşina nu vă lasă la greu, vă va împrumuta câtă energie aveţi nevoie. Şi mersul la serviciu va fi o joacă de copil, iar maşina va parca exact la birou. Cei de la Nissan au introdus modelul LEAF pe piaţa europeană (vine de la „leading environmentally-friendly affordable family”), în anul 2011. Nissan Leaf este un hatchback de mărime medie, cu cinci locuri, bateriile Li-ion oferind o autonomie de aproximativ 160 km.

Mai multe informaţii din industria auto aflaţi în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, in emisiunea La Volan, prezentată de Bogdan Mirică.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!